Z uwagi na panująca obecnie sytuacje na Ukrainie gdzie jest coraz więcej rannych w zmaganiach wojennych, Stowarzyszenie RES (grupa ratowników) postanowiło zakupić i przekazać bezpośrednio na linię frontu i do szpitali niezbędne środki opatrunkowe, podstawowe leki, stazy do tamowania krwotoków.

Jeżeli ktoś by chciał dołączyć i przekazać materiały opatrunkowe (bandaże, kompresy, gazy, chusty trójkątne , plastry w rolce, itp.) prosimy o kontakt na priv. lub pozostawienie w/w środków w CieKava Cafe – Michałowice Dla osób które wolą przeznaczyć fundusze na zakup w/w środków,uruchomiliśmy specjalny konto bankowe.

Każda złotówka podarowana przez Państwa na to wsparcie jest wydawana na konkretne materiały, narzędzia i środki opatrunkowe. Kupujemy tylko od zaufanych producentów, hurtowników, którzy poprzez zejście ze swojej marży również uczestniczą w tej pomocy. Ich udział jest tym większy, zważywszy na ograniczoną dostępność części z tych produktów. Nie dokonujemy zakupów na wolnym rynku często obecnie po zawyżonych cenach. Każde zakupy wynikają z posiadanych i sprawdzonych pisemnych zapotrzebowań, zakupy także są udokumentowane, wydajemy produkty na podstawie protokołów przekazania i na ile to możliwe otrzymujemy dokumentację fotograficzną z miejsc, do których to wsparcie dociera.

RES Stowarzyszenie 68 1140 2004 0000 3002 8098 0882

Z uwagi na duże zainteresowanie naszą zbiórką obcokrajowców uruchomiliśmy konta walutowe:

EUR PL 68 1140 2004 0000 3112 1480 5362

USD PL 90 1140 2004 0000 3112 1480 5354

Tytuł wpłaty: „Pomoc dla Ukrainy„ Wpłaty na konto będą przekazane na w/w zakupy.

P.S. Prosimy o nie przekazywanie wody utlenionej i plasterków opatrunkowych