RATOWNICTWO – CO ROBIMY

Członkami Stowarzyszenia RES są osoby posiadające uprawnienia wynikające z odbytych kursów i zdanych egzaminów państwowych z KPP (Kwalifikowanej Pierwszej Pomocy), Instruktor Ratownictwa oraz Ratownik Drogowy PZM. Wszystkie te osoby wielokrotnie brały udział w prowadzeniu szkoleń z Pierwszej Pomocy, również na terenie Gminy Michałowice (np. dla pracowników szkół i przedszkoli) oraz mają wieloletnie doświadczenie w realizacji pokazów / pozoracji / symulacji.

Mocną stroną Stowarzyszenia RES jest posiadanie wśród aktywnych członków Instruktorów Ratownictwa. Dzięki temu realizacja zadań szkoleniowych nie opiera się jedynie o przekazywaną wiedzę lecz posiadamy formalne podstawy do wystawiania certyfikatów ukończenia szkoleń z pierwszej pomocy oraz stosujemy wytyczne dotyczące zakresu i programu szkoleń stworzone na tego typu potrzeby. Szkolenia prowadzone przez Stowarzyszenie RES zawsze bazują na aktualnych wytycznych Polskiej Rady Resuscytacji i są zgodne z najnowszymi procedurami.

Poniżej znajdziesz zdjęcia ze szkoleń oraz z pokazów które realizowaliśmy.