Sport to zdrowie. Taka idea nam przyświeca. Popularyzacja sportu i aktywnego spędzania wolnego czasu jest jednym z celów Stowarzyszenia RES.

Jesteśmy twórcami lokalnej grupy osób aktywnych fizycznie, którą utworzyliśmy na portalu Facebook pod nazwą „Biegam, skaczę, latam, pływam” i wspólnie z jej członkami wzajemnie się motywujemy i „zarażamy”naszymi pasjami. Dzięki tej grupie, ale przede wszystkim dzięki mieszkańcom powstają nowe, coraz większe grupy, które społecznie angażują się w różne aktywności, zachęcają do uczestnictwa innych i wspomagają w osiąganiu nawet najmniejszych celów stawianych przez początkujących. Taką aktywność zainicjowaliśmy również w ramach gry w badmintona

Od pomysłu do szybkiej realizacji. Tak wyglądała droga do rozpoczęcia wspólnych treningów badmintona. Na początku było kilka osób. Obecnie jest nas ponad dwadzieścia. Co tydzień organizujemy treningi w Klubie Strefa Ruchu Książenice. Atmosfera sportowej rywalizacji na treningach jest gorąca, zaangażowanie na “maxa” ale każdy kto choć raz spróbował po zakończeniu treningu wychodzi pozytywnie naładowany endorfinami i innymi pozytywnymi hormonami. Polecamy tę formę aktywnego spędzania czasu wszystkim!!!

W planach Stowarzyszenia RES jest kilka projektów dotyczacych aktywności sportowych przede wszystkim w Gminie Michałowice. Będziemy Was informować na bieżąco o naszych planach i projektach.

Poniżej znajdziecie galerię zdjęć oraz jeden krótki film które pokazują co się dzieje na treningach i jak wygląda pozytywna rywalizacja i dawanie z siebie maxa aby pozytywnie spędzić ten czas.